Loading...
OM PRISET 2017-11-08T14:23:32+00:00

Om Medtech4Health Innovation Award

Medtech4Health Innovation Award vänder sig till er som arbetar med att utveckla och implementera innovativ medicinteknik inom vården. Genom Medtech4Health Innovation Award vill vi lyfta fram goda exempel på när vården aktivt deltar i utvecklingen och införandet av ny teknik, som leder till betydelsefulla förbättringar av vården och leder till att ny medicinteknik kan nå ut på marknaden.

Prissumma 100 000 kr

Bakom priset står Medtech4Health, ett nationellt strategiskt Innovationsprogram som finansieras av Vinnova.

Prissumman på 100 000 kronor ska gå till arbetsgrupp, klinik eller liknande och ska användas till personalfrämjande aktiviteter som vidareutbildning, konferens, studieresa eller liknande.

Det är fritt fram för vem som helst att nominera. Finalister och pristagare utses av en jury.

Priset riktar sig till personal inom svensk vård eller omsorg

Priset vänder sig till personal, kliniker eller verksamheter inom omsorg, hälso- och sjukvård med syftet att lyfta fram goda initiativ som kan spridas till andra. En viktig komponent är att innovationen går att överföra till andra kliniker och skala upp.

  • Priset tilldelas personal inom hälso- och sjukvård eller omsorg, som framgångsrikt arbetat med utveckling och implementeringen av innovationer inom medicinteknik (produkter och tjänster). Innovationerna skall ha införts i vården och gett bättre diagnostik, behandling, hjälpmedel, förändrade verksamhets- eller arbetsprocesser eller på annat sätt förbättrat vårdprocesser och medborgares hälsa.
  • Man kan ha bidragit till en innovationsprocess och någon eller några av dess olika stadier: problemformulering, idé till lösning, teknisk utvecklingen, prov i klinik/vård, klinisk prövning, teknisk vidareutveckling, implementering i vården samt samverkat med företag så att ny medicinsk teknik skall ge nya starka produkter på marknaden. Det är dock viktigt att man har kommit så långt att tekniken idag är i användning i vården.
  • Man kan ha varit drivande i genomförandet eller initierat en innovationsvänlig upphandling eller utvecklat vårdprocesser/vårdflöden/vårdens organisation i samband med införandet av ny teknologi.

Nyheter

  • _MG_8820

Nominering till Medtech4Health Innovation Award 2018 har öppnat

Nomineringsformuläret för Medtech4Health Innovation Award är nu tillbaka på sajten i lätt uppdaterad version. Det [...]

  • medtech4health innovation award-8802

Vinnare 2017 är: Centrum för hjärtstoppsforskning och SMS livräddaren

På Swedish Medtech årsmöte 27 april på Grand Hotel i Stockholm delade statssekreterare Agneta Karlsson ut diplom till vinnaren av det första Medtech4Health Innovation Award. Vinnaren är "Centrum för Hjärtstoppsforskning och Projekt SMS-livräddare". Det representerades på plats av Mattias Ringh.

Lyssna på årets finalister

Se filmerna med 2017 års finalister. Vilket av dessa fem projekt som är vinnaren avslöjar vi under prisutdelningen på Swedish Medtechs årsmöte 27 april på Grand Hotel i Stockholm. Priset kommer att delas ut av statssekreterare Agneta Karlsson.

Tack för alla nomineringar!

Ett stort tack till er som nominerat personer till det allra första Medtech4Health Innovation Award! Vi [...]

Stockholm och Umeå flitigast att nominera hittills

Med en dryg vecka kvar tills nomineringen stänger för det allra första Medtech4Health Innovation Award [...]

Välkommen till Medtech4HealthInnovationAward.se!

Välkommen till denna nya sajt som är dedikerad till Medtech4Health Innovation Award. Här på sajten [...]

Om Medtech4Health

Medtech4Health Innovation Award är en del av det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. Läs mer om Medtech4Healths utlysningar, strategiska satsningar och andra aktiviteter på Medtech4Health.se.

Om innovation i vården

Sverige har i ett internationellt perspektiv genom åren varit mycket framgångsrik i att utveckla ny medicinteknik. Samverkan mellan forskare, entreprenörer och vården har varit mycket viktig för denna innovationsprocess som resulterat i många nya små och stora medicinteknikföretag. Vårdens medverkan är avgörande för att en ny produkt skall lösa viktiga patientproblem, för att lösningen skall bli bra och för att den skall kunna provas och införas i vården. På så sätt kan man visa på patientnyttan som i sin tur säkerställer marknaden för produkten.

Med Medtech4Health Innovation Award vill vi uppmärksamma goda exempel som följer i denna tradition.